Użytkownik
To mój pierwszy post więc witam wszystkich!
Zastanawiam się nad kupnem 505-tki. Jednak zanim zacznę poważne poszukiwania chciałbym autko dotknąć i zobaczyć czy się w nim zmieszczę (a jestem duży).
Jest ktoś kto byłby skłonny pochwalić się swoim autem? Mieszkam w woj. lubelskim ale od czasu do czasu poruszam się po Polsce i przy okazji chętnie bym bestię obejrzał.
Dodatkowe pytania:
- Na co zwracać uwagę ewentualnie oglądając takie cudo?
- Jakich wersji szukać?
Jakby ktoś wiedział o 505 w przyzwoitym stanie na sprzedaż to także proszę o info!
Pozdrawiam!
Użytkownik
Podpowiecie mi na co zwrócić uwagę oglądając 505?
Użytkownik
Witam w imieniu wszystkich użytkowników
Na tym forum pojecie czasu jest bardzo liberalnie pojmowane także bądź cierpliwy i wytrwały albo pisz na PW jest szybciej
Wydaje mi sie ze nie mam takiej mozliwosci zeby ktos nie byl wstanie zmiescic sie i kofortowo jezdzic w 505 Możliwości ustawien przednich foteli sa naprawde imponujace Mam tylko 185cm wzrostu i nie byl bym wstanie prowadzic go z fotelem odsunietym na maxa nawet jak bym bardzo chcial
Na co zwracać uwagę ewentualnie oglądając takie cudo?
Warto obejzec tylnie zawieszenie a konkretnie wahacze w jakim sa stanie Czy nie sa przegnite i jak stoja kola Prosto czy klada sie pod kątem.
Brdzo wazna jest blacharka elementow nosnych Szczegolnie przy amortyzatorach Jak kielichy wygladaj Zdrowe podłużnice to elementy konstrukcyjne tego auta sa bardzo wazne
Przydal by sie tez jakis silnik ale nie mam pojecia co cie interesuje Diesel benzyna gaz?
Musisz sie okreslic do czego bedziesz chcial go uzywac
Jakie o odleglosci pokonujesz tygodniowo?
Mam nr do kogos z Leżajsk kto ma 505
i moze mogl by z toba dogadac o tym modelu
Użytkownik
Dzięki za odpowiedź!!
Używać chcę go głównie do stania Szukam jakiegoś paskuda na weekend i wakacje. Pierwotnie miała to być alfa 90, 75 lub 33 ale z miejscem nad głową słabo
Teraz na placu boju są 505, R25 i XM. Chyba, że coś jeszcze innego wymyślą lub się trafi.
Silnik to chyba jaki się trafi chociaż wolałbym benzynę bo benzyna jest dobra Jest jakiś silnik na który trzeba jakoś szczególnie uważać? Ktoś mi proponuje wersję USA 2.5 TD. Co Wy na to? Czym się różnią wersje US i EU?
Pozdrawiam!
Użytkownik
Witam. Co do wzrostu to ja mam 196 i wygodnie mi w 505.
Użytkownik
A gdybyś miał 199 to też byłoby OK?
A co do Leżajska to trochę daleko...
Dziś się mierzyłem do renaulta 25 i lipa
Użytkownik
Czemu to renaulta 25 nie spelnia twoich oczekiwań?
Użytkownik
R25 nie spełnia moich oczekiwań bo jest za niskie...
Użytkownik
Jutro zmierzę ile ma cm marginesu przy moim wzroscie do podsufitki Może jakoś pomoże to rozwiązać tą niesamowitą zagatkę
dla wzrostu 185cm:
Peugeot 505 09.1986-12.1993 czyli nowa buda wersja bez szyberdachu elektrycznego sedan 551A
Odleglosc do podsufitki 15cm
Peugeot 505 2.2 Turbo Injection 03-1984 10-1988 w starej budzie z szyberdachem elektrycznym sedan 551A
Odleglosc do podsufitki 5cm
Ostatnio edytowany przez samuh (2013-03-05 23:10:35)
Użytkownik
Jak mówisz, że 15cm to powinno dać radę. Ciekawe jak na szerokość
Użytkownik
Nie martw się...
Założysz gorset i bez problemu się wśliźniesz
Użytkownik
omron8 napisał:
Szukam jakiegoś paskuda na weekend i wakacje.
to musisz szukać dalej, 505-ka do paskudy ma daleko
Użytkownik
W Krakowie jest Amerykańska 505tka na full wypasie do sprzedania...
Użytkownik
Jak możesz to podeślij jakieś namiary na autko. Wiesz coś więcej o nim?
Użytkownik
A może ktoś inny ma namiary na to autko...